Српска Православна Црквена Општина и Парохија за Шварцњалд

 

Црквена општина

Организовано вршење богослужења на подручју данашње Црквене општине започео је парох штутгартски, отац Слободан Миљевић,1987. године. Црквена општина за централни Шварцвалд са седиштем у Филинген-Швенингену основана је на његов предлог 2. децембра 1994. године. Новокреирана парохија издвојена је из састава Црквене општине за Виртемберг са седиштем у Штутгарту. Матичне књиге воде се од 1993. године, а Црквена општина је основана сагласно Уставу Српске Православне Цркве. Црквена општина се налази на простору покрајине Баден-Виртемберг и обухвата градове: Филинген-Швенинген, Албштат, Тутлинген, Зинген и Блумберг. Парохија се граничи са Црквеним општинама у Улму, Штутгарту, Карлсруеу, Фрајбургу и Фридрихсхафену. При Црквеној општини постоји Коло српских сестара „Св. Јелена Дечанска”.

Парохијски храм

Црквена општина има свој новосаграђени храм који је посвећен Сабору Св. Архангела Михаила. Храм је освећен малим освећењем 24. новембра 2002. године. Освећење је извршио Епископ средњоевропски Константин. У освећењу је узео учешћа и Епископ сремски Василије. Храм је потпуно живописан руком протојереја др Мирослава Симијоновића из Цириха и зографа Станоја Богићевића из Јагодине, 2013. године, када је и освећен. У истој години, дограђена је нова припрата храма која треба ускоро да буде и живописана.

У току 2013. године било је тридесет и осам крштења, четири венчања и десет опела. Недељним богослужењима присуствује око 100 душа, а крсну славу слави 211 породица.

Парохијски дом

Парохијски дом, тј. црквени центар посвећен је Светом Сави и освећен је 19. јуна 2005. године. У склопу центра налази се стан за пароха као и канцеларије за потребе свештеника и Црквене општине. Од 2005. године дограђене су две гараже, уређено је црквено двориште, дограђена је стаклена башта, саграђен је звоник и купљена три звона, озидана је камена капија са мањим звоном и кованом оградом. У плану је да се прошири црквена сала, са помоћним просторијама.

Богослужбена места

Филијална богослужбена места налазе се на следећој адреси:

Тутлинген - Tuttlingen 
Mohlstr. 23 
D-78532 Tuttlingen

Зинген - Singen 
Michaelskapelle
Widerhold Str.
D-78224 Singen

Блумберг - Blumberg 
Marienkapelle 
Zollhaus bei Blumberg 
D-78176 Blumberg

Албштат - Albstadt 
Friedrich-List-Str. 39

D-72458 Albstadt

Öffnungszeiten

Sonntag09:00 - 12:00
Der Kerzenraum ist Mo-So von 9-18 Uhr für Sie geöffnet. Außerhalb der angegebenen Öffnungszeiten sind wir telefonisch oder auch per Mail für Sie da. Sie erreichen uns unter den angegebenen Kommunikationsmitteln. Für weitere Termine schauen Sie bitte in unserem Gemeindebrief nach.

ПОСЕТИОЦИ:

Serbisch- Orthodoxe- Kirche 

Parrei für Schwarzwald

 

IP

Druckversion | Sitemap

© Serbisch- Orthodoxe- Kirche für zentralen Schwarzwald in Villingen-Schwenningen. StartseiteImpressum | Kontakt 

Bei Problemen/ Wünschen/ Anregungen/ Lob/ Kritik wenden Sie sich bitte an unseren Webmaster. Vielen Dank. 

LogOn-Area


Anrufen

E-Mail

Anfahrt